Het deed ons een plezier een bijdrage te kunnen leveren aan de uitdaging van het Nuon Solar Team van Technische Universiteit Delft. Wij maakten een vacuümvorm matrijs aan de hand van een door hen uitgewerkte tekening. Met deze matrijs konden zij de ‘canopy’ (de kap) produceren van de beroemde en unieke zonnewagen Nuna 5.

U kijkt naar de onderkant van een schuimmatrijs waarmee zittingen voor een bureaustoel worden gemaakt. Het complete matrijs wordt gevuld met schuim, zodat het kussen op maat wordt gevormd. Door de uitsparingen kan de zitting van de stoel stevig worden bevestigd aan het onderstel.

Het Tempress solar boat team ging de innovatieve uitdaging aan van een zonnebootrace. Het was ons een eer de schroef te voor de solarboot te maken aan de hand van de specificaties van het team.

Deze foto laat een aanvulling zien op de basis van een rotatiematrijs. De matrijs is op de zijkant gespannen, opdat de details op die zijkant erin kunnen worden gefreesd en het holle eindproduct straks perfect ‘pas’ is.

Op de foto’s ziet u de achterkant en de binnenkant van een rotatiematrijs die wordt voorgefreesd. Als de matrijs klaar is en is gemonteerd in de productie-omgeving, wordt deze afgevuld met kunststof in poedervorm. Dit kunststof wordt verhit terwijl de matrijs wordt gedraaid. Na afkoeling van het kunststof en verwijdering van de matrijs, blijft een tank over van unieke vorm, die precies past in de machine waarvoor deze is gemaakt.

Deze foto’s zijn een eenvoudig, maar illustratief voorbeeld van wat wij kunnen maken. Links in elk beeld ziet u een aluminium vacuümvorm matrijs, rechts in dat zelfde beeld het product dat onze klant ermee vervaardigt.

Dit is een gietstuk dat wordt nagefreesd tot een vacuümvorm matrijs voor een afdekkap.

Hier ziet u de onderhelft van een rotatiematrijs die wordt nagefreesd.